Ένα φλιτζάνι ''Έρωντας'' από τα Bever!

Posted by beveradmin 24/05/2016 0 Comment(s) blog,

Ένα φλιτζάνι ''Έρωντας'' από τα Bever!


Η Κρητική γη φημίζεται για την ποικιλία της σε βότανα, με ένα από τα πιο δημοφιλή της, να είναι το Δίκταμο ή ''Ερωντας''.  Το όνομά του το πήρε από την οροσειρά Δίκτη στο Λασίθι της Κρήτης στην οποία και βρίσκεται σε αφθονία.  Στην αρχαιότητα ο Κρητικός Δίκταμος ονομαζόταν και ''αρτεμίδιο'', δίνοντας στο φυτό το όνομα της θεάς που πλήγωνε με δηλητηριασμένα βέλη τα θύματα της.

Ο Διοσκουρίδης χρησιμοποιούσε το φυτό για να γιατρέψει τραύματα κατά τη διάρκεια μαχών  και αναφερόταν συχνά σε ένα είδος κρασιού αρωματισμένου με δίκταμο. Ο Αριστοτέλης περιέγραφε  ότι τα αγριοκάτσικα που ζουν στα βουνά της Κρήτης, όταν τραυματιστούν, μασούν δίκταμο και το αποβάλλουν από το σώμα τους. Ο Βιργίλιος αναφέρει επίσης ότι η θεά Αφροδίτη έκανε καλά τον Αινεία με δίκταμο, που μάζεψε μόνη της από τα βουνά της Κρήτης. Ο Ιπποκράτης αναφέρει στα βιβλία του ότι κοπάνιζε δίκταμο σε ζεστό νερό,  ώστε να διευκολύνει  τις γυναίκες στον τοκετό.

Χάρη σε όλες αυτές τις αναφορές, αδιαμφισβήτητα αποτελεί ένα από τα βότανα που λαμβάνεται αδιάκοπα στη διάρκεια των χρόνων, εμφανίζοντας απαράμιλλες θετικές δράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό.

Ένα φλιτζάνι δίκταμο θα βοηθήσει σε πεπτικά και γαστρικά προβλήματα, κυρίως σε θέματα  δυσπεψίας και στομαχικών κραμπών γενικά και πιο ιδιαίτερα σε  κράμπες κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως. Παράλληλα, η συχνή του χρήση, θα μας ανακουφίσει από τις έντονες κεφαλαλγίες και θα συμβάλλει στην διατήρηση νεανικού δέρματος και στη μείωση της όψης φλοιού πορτοκαλιού χάρη στην αντιγηραντική και αντιοξειδωτική του ιδιότητα.

Το Bever Δίκταμο, με άρωμα Ροδάκινο, μπορούν να το απολαύσουν όλοι, καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ η διαθεσιμότητα του σε μορφή ταμπλέτας,  προσφέρει μεγαλύτερη ευκολία στην προετοιμασία  αυτού του φυσικού ροφήματος, αφήνοντας αναλλοίωτη τη γεύση και το άρωμα του!


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ